Wielkanocny catering Magdy Gessler nie dla każdego. 2,5 jajka za... 41 złotych
Jeśli chce się skosztować rzeczy od Magdy Gessler, trzeba liczyć się, że tanio nie będzie.
Restauracje Magdy Gessler nie słyną z niskich cen. Nie inaczej jest z wielkanocnymi produktami, które można nabyć na wynos w jej warszawskim lokalu "U Fukiera" na Rynku Starego Miasta. W tym roku prowadząca "Kuchenne rewolucje" oferuje na święta w ramach swoich Delikatesów m.in. kaczkę pieczoną w całości z antonówką za 193 złote, mazurek różany za 76 złotych czy słoik sosu tatarskiego z grzybami (200g) za 39 złotych.
Nie mogło też zabraknąć w ofercie jajek, skoro mowa o wielkanocnym menu. I tak oto za pięć połówek wiejskich jajek faszerowanych pieczarkami i koprem trzeba wydać aż... 38 złotych. Nieco drożej, bo 41 złotych - za taka sama ilość połówek - trzeba uiścić za jaja faszerowane polską szynką.
Warto przy tym wspomnieć, że ekologiczne jajka na Hali Mirowskiej dostanie się już w granicach 1,20 zł, a 1,80 zł za sztukę.