Wielkanocny catering Magdy Gessler nie dla każdego. 2,5 jajka za... 41 złotych

zdj. ilustracyjne/jajka faszerowane szynką | fot. delikatesy.ufukiera.pl
zdj. ilustracyjne/jajka faszerowane szynką | fot. delikatesy.ufukiera.pl

Jeśli chce się skosztować rzeczy od Magdy Gessler, trzeba liczyć się, że tanio nie będzie.

Restauracje Magdy Gessler nie słyną z niskich cen. Nie inaczej jest z wielkanocnymi produktami, które można nabyć na wynos w jej warszawskim lokalu "U Fukiera" na Rynku Starego Miasta. W tym roku prowadząca "Kuchenne rewolucje" oferuje na święta w ramach swoich Delikatesów m.in. kaczkę pieczoną w całości z antonówką za 193 złote, mazurek różany za 76 złotych czy słoik sosu tatarskiego z grzybami (200g) za 39 złotych.

Nie mogło też zabraknąć w ofercie jajek, skoro mowa o wielkanocnym menu. I tak oto za pięć połówek wiejskich jajek faszerowanych pieczarkami i koprem trzeba wydać aż... 38 złotych. Nieco drożej, bo 41 złotych - za taka sama ilość połówek - trzeba uiścić za jaja faszerowane polską szynką.

Warto przy tym wspomnieć, że ekologiczne jajka na Hali Mirowskiej dostanie się już w granicach 1,20 zł, a 1,80 zł za sztukę.

Maksymalna liczba znaków: 1000
Nie jesteś anonimowy, Twoje IP zapisujemy w naszej bazie danych. Dodając komentarz akceptujesz Regulamin Serwisu

Dziś w Warszawie

24℃
12℃
Poziom opadów:
1.5 mm
Wiatr do:
18 km
Stan powietrza
PM2.5
14.00 μg/m3
Dobry
Zobacz pogodę na jutro